Mijn auto's in loop der jaren:

Ik ben begonnen in 1982 met mijn te rijbewijs halen en heb toen een degelijk Engels autootje gekocht, een lichtgroene Austin Allegro. Helaas voor korte duur want ik reed al snel de ophangbeugels er onder uit tegen een stoeprand in Arnhem. Daarna was het tijd voor wat goedkopers want ik zat toen in Arnhem voor de Dienstplicht. Een handgeschilderde Toyota Corolla type koekblik. Die een dienstmaatje total-loss reed tussen de bomen in Roosendaal.
         
Tijd voor wat anders en heb toen een Opel Manta A aangeschaft en dat autootje reed als een hand over een natte tiet vol sop. Helaas moest ik die wegdoen omdat deze te duur in verbruik was en kon dan niet combineren met mijn wedde. Overgestapt naar een Toyota Celica, een vijfbak die je niet zo vaak meer zie rijden. De Celica moest ik in 1984 naar de sloop brengen en heb daarna tot aan 1988 geen auto meer gereden, domweg omdat ik het niet kon betalen. Ik ging ook net samenwonen.
         
In 1987 heb mijn huidige vrouw leren kennen en in 1988 hadden wij samen een Talbot Horizon gekocht, grappig ding maar wat een klote aandrijfassen! Ook naar de sloop gebracht, teveel onkosten. Daaropvolgend de auto, van familie overgekocht, een gele Opel Kadett-C. Deze heb ik in de vermoeidheid van een dijk afgereden.
         
Daaropvolgend een bruine Opel Kadett-D. Hieraan had ik steeds plaatschade en van het geld van alle tegenpartijen ging ik weer naar de sloop om ander plaatwerk te halen en stak het resterende geld in de knip. Daarna een domper van een Opel Kadett-E gekocht waar al één cilinder van uitgeboord was (wist ik niet), maar qua plaatwerk zag die er nog netjes uit, metallic blauw. Deze hebben we opgereden tot aan een APK en er werd zoveel mankementen aan ontdekt, dat we deze ook maar naar de sloop brachten. Dus moesten we voor de vakantie toch even een nieuwe aanschaffen en eventjes voor 100 euro een witte Opel Kadett-E automaat aangeschaft, leuk rijden joh! dat autootje heb ik Frankrijk tegen een knar aangezet welke overwoekerd was met gras. Helemaal niet gezien, maar de rechterophangbeugel was wel naar z'n grootje. Wij konden nog wel naar huis komen door tegen te sturen, en ter hoogte van Luxemburg is de vierde cilinder mee gestopt. Wat een feest.
         
Na deze ellende van autosleutelen zijn we overgestapt naar Mazda. Vanuit de showroom een witte 323F-BG GLX U9 gekocht en hebben daar flink wat geld mee verdiend met lakschades (ik liet het gewoon zitten) dat deze zich zelf terugverdiende. Helaas is deze ook ter ziele gegaan door tegen een voorganger aan te knallen. Maar de bestuurder was nog maar 17 dus geen rijbewijs en dus ook niet verzekerd maar de dagwaarde lag toch op 900 euro (15 jaar oud!). Van dat geld heb ik nu dezelfde gekocht (1.6 CC) maar ik moet eerst even inventariseren wat de mogelijkheden zijn om deze op te knappen, en/of evt. op te slaan voor oldtimer.