Vakantie in Zuid Frankrijk (VAR 83)

 
 
Deze zomervakantie gingen we naar Frankrijk in de Cote d' Azur, provincie VAR. We gingen vanuit Nederland weg met 20°C. Om 19:00 vrijdags kwamen we met 3 uur slapen en de benodigde stops en een rit van 1325 kilometer, aan op zaterdag rond 23:00 's avonds. De bestemming was Camping Manjastre in Bormes les Mimosas. De volgende dag wisten wij het wel. Hier was het warmer, rond 12 uur 's middags was het rond de 40°C. De zondag hebben we de kinderen naar het zwembad gestuurd en wij hebben we de vouwwagen opgebouwd, met voortent. Daarna zijn we met z'n vieren uit eten gegaan.
 
 
De vouwwagen staat bij ons in een handomdraai, voorkant omhoog en de achterkant omhoog en het staat. De voortent in de omloop laten glijden, de stokken erin en staan met het verblijf. En rondom heb ik wat spijkerharingen in de schrale grond geslagen. De grond zit vol met kiezeltjes waar je de gewone haringen op kapot slaat. Wij hebben al jaren spijkers en haringen voor op zandgrond. Altijd de goede haringen bij ons..... In de voortent staat een kast met vier planken waarin wij alle voorraad bergen, een alluminium tafel (ook belangrijk) en grondzijl van rubber wat het netjes afkleed. Het keukentje binnen in de vouwwagen gebruiken wij niet. Dit doen wij altijd buiten met de scottelbraai of in de voortent. Met de tijd sloop ik het keukentje, wasbakje en 2-pits brander, eruit en zet daar twee vouwkasten neer, als er genoeg ruimte is. Je heb daar nu eenmaal ook een wielkast.
 
 
 
      
 
Het zwembad bestaat uit twee baden, een kikkerbadje en een groot bad. Het grote bad loopt van enkelhoogte tot aan twee meter diep. Je mag er met snorkels, luchtbanden, ballen etc. spelen maar sportbroeken zijn niet toegestaan. Het is een heerlijk bad om zeker een volle dag in te besteden ook door dat er zonnestoelen staan.
 
 
Er zijn tal van Insecten, amphibiėn, reptielen en vlinders te vinden, dit is een kleine selectie van wat er te vinden is.
 
 
Deze site wordt nog aangepast
T E R U G